Harcos

Harcos

Neme: kandúr
Státusz: FIV+/FeLV+
Született: Kb. 2012. december 25.
Érkezett: 2020. december 25.
Meghalt: 2021. október 27.

Betegségek/beavatkozások: szájfekély, bőrbetegség, szívnagyobbodás

Harcost 2020. karácsonyán mentettük Pécsről, segítséget kértek neki, mert nagyon rossz állapotban volt, és el akarták altatni. Azt mondták, már évek óta kóborolt a környéken, és egyre rosszabb állapotba került, amikor azonban befogták, rögtön tesztelték is, és mivel leukózis pozitív lett, az orvos egyszerűen csak úgy hagyta, nem látta el a sebeit, így a gyulladás a szájában csak egyre nőtt, és hetek teltek el, mire az alapítványunkhoz került, akkor már életveszélyes állapotban.

Érkezésekor rögtön az Állatorvosi Egyetem kórházába vittük, majd hétfőn a kedvenc orvosi rendelőnkbe, ahol életet lehelnek a félhalott cicákba, és nem mondanak le róluk csak azért, mert pozitív tesztesek. Harcos infúzión volt öt napig, majd leesett a vörösvértestszáma 14-re, úgyhogy interferon kezelést és vérátömlesztést is kapott, mert nagyon rosszul vette a levegőt.

2021. január 9.

Szinte teljesen normalizálódott Harcos légzése, délután nagyon aludt az emeleten a dobozában. Most járkál, érdeklődik, nézeget, MACSKA LESZ BELŐLE! Már nem olyan riadt a tekintete, és nincs mindig az állandó félelem és kétségbeesés a szemében. Biztos, hogy kidobták, mert amikor kitettem a Macskaházba, kétségbeesetten be akart jönni… és ha bármilyen zacskót felbontok, rögtön rohan a kajáért, bizonyára sokat éhezhetett szegény.

2021. február 4.

Harcos bőre tragikus, meg van vastagodva, sebes, és a sebek nem nagyon gyógyulnak. Holnaptól kezdem neki a Bonomarlot kúrát, ma Vladonixet kapott. Szinte biztos, hogy hamarosan meg kell látogatnunk a bőrgyógyászt!

2021. március 2.

Megjött az egyik laboreredmény, mert a Klapka javaslatára két helyre adtam le Harcos bőrkaparékát vizsgálatra. A Vetlabor megállapította, hogy microsporon canis fertőzése van – ez egy gyakori bőrgombafajta, pár napja amúgyis megfürdettem Harcost Nizoral samponnal, ami egy rémálom volt, de újra meg kell. Tíz percig kell rajta hagyni, pár napra kapja a Nizoral kenőcsöt is, valamint a Terbisil nevű gyógyszert, aminek brutális mellékhatásai lehetnek. Szorítsatok, hogy ne legyenek, de a gomba már elöntötte Harcos fejét is, szóval valamit tenni kellett.

2021. március 4.

Tegnap felhívott a Klapka, hogy Harcosnak egy ritka, mindenre rezisztens baktérium van a bőrén, nevezetesen ez: Staphylococcus pseudintermedius, MRSP törzs. Duoxo phyno samponnal kell mosnom a bőrét, és hígított betadinnel és ficidin kenőccsel kenni, amit Harcos mindig lenyal és végül mindent kihány. Szerintük nem gomba, a másik labor szerint gomba.

Mindenesetre most gomba ellen is kezelve van, és Nizorallal is fürdetem 3 naponta, amit már jobban visel. Olvastam, hogy van olyan gombatípus, ami nem tenyészik ki.

2021. március 25.

Vannak csaták, amiket elveszítünk, és van, amikor nyerünk. YESSS! Most nyerő fázisban vagyunk. Harcosnak 30 a hematikritja és 45 a mája! Legutóbb 379 volt, a máj pedig 60-ig normális. Ez egy sikertörténet a dupla pozitív macska gyógyításban, köszönet mindenkinek, aki segített ebben! Akkor elmondhatjuk, hogy ő a kabalamacskánk?

2021. április 15.

Harcoskával az van, hogy újabban szívzörej hallható a szívén, ezért szívultrahangra kell mennie pénteken. Sikerült időpontot szereznünk az ország egyik legjobb szívspecialistájához, Dr. Hadusfalfy-Sudár Somához. Nagyon örülünk, hogy észrevette ezt a Klapka rendelő! Harcos bőre egyébként javul, a hematokritje is felment 23-ról 27-re, és a szájfekélye is múlóban van, szóval használt az interferon kezelés.

2021. április 16.

Most kapunk mindjárt papírt, sajnos van problémája Harcosnak. A bal szívkamrája hipertrófiás, azaz megnagyobbodott, ami gyógyíthatatlan, mint a leuko, de szinten tartható. Most mondják meg, hogy milyen gyógyszert kell rá adni.

Ja, nem akarta a vizsgálatot, így le kellett fogni. Bebugyoláltam.

2021. július 6.

CSODA TÖRTÉNT! Harcos állapota javult! Ezért Harcos a neve! 1,64-ről visszament a bal pitvar 1,4-re, és 1,5 alatt normális! Továbbra is fennáll ez a betegsége, és szednie kell a gyógyszereit, de nektek köszönhetően kapott még egy esélyt!

2021. július 23.

Lehet, hogy Harcosnak daganatos az orra. Bár a tüdeje tiszta, mégis szörtyög, és össze van szűkülve az orra. Augusztus 8-án vesznek mintát az orrából, és ha az, akkor le kell szedni a fél fejét. Hogy fog akkor kinézni? Most inhalálni kell…

2021. július 26.

Ma megműttettem Harcos lábát, mert volt rajta egy seb, és a kezelőorvosa, Vágfalvy Bernadette csak két hét múlva tudta volna megműteni, szerintem pedig addigra meghal a macska. Nagyon veszélyes dolog, ha egy dupla pozitív cicának ekkora sebe van, bármilyen fertőzést elkaphat. Közben ivartalanítva is lett, és én is bent lehettem, nagyon érdekes volt. A doktornő szépen levágta körben a sebeket, majd összevarrta, azt mondja, ha felsérti a sebet, újra össze fog forrni. A Vágfalvy tényleg fantasztikus orvos, megérdemli, hogy pihenjen, és megértem, hogy más nem mer közülük a Harcoshoz nyúlni, de nem várhattunk, szerintem jól döntöttem.

2021. július 28.

Vágfalvy doktornő nagyon rendes volt, mondta, hogy annyi értelme volt a műtétnek, hogy rájöttünk, ez nem működik. Mintát vett, és leadták tenyésztésre, hogy célirányosan kezelhessék Harcost.

2021. július 31.

Harcosnak nincsen semmi baja, azontúl, hogy „mindig kitör rajta a leuko”. Mindig valami újabb probléma van vele, és mindig azt hisszük, hogy mindjárt meghal. De ő harcol, azért is Harcos a neve. És a Klapka Rendelő hihetetlen szakértelemmel mindig rendbeteszi, mindig mást. Hol újra szájfekélyes lesz, aztán megnagyobbodnak a nyirokcsomói, majd kiderül, hogy rezisztens baktérium van a bőrén, aztán hipertrófiás chardiomipátiája van, ami javul a gyógyszerektől, és nem romlik… De ehhez az kellett, hogy Harcos kedvenc állatorvosai észrevegyék, hogy nincs rendben a szíve, és időben tudjunk cselekedni.

Ő a mi kabalacicánk, aki nem megy ki a kifutóba, hanem rohan azonnal befelé, nehogy megint kidobják.

2021. augusztus 8.

Harcos lába szépen javul a lézertől, naponta kell vinni kezelésre.

2021. október 27.

MEGHALT HARCOS. Meghalt a kedvenc cicánk, Harcos. Imádtuk őt, és a végsőkig küzdöttünk érte, nem értjük a halálát, egy nap alatt leromlott az állapota és pánleukopédiát állapítottak meg. Ez azon a héten történt, amikor Ében bekerült hozzánk.
Nem tudjuk, hogy a parvo bent van-e nálunk, valaki parvos-e még, mert csináltunk 7 macskás parvo tesztet és mindegyik negatív lett.
Az biztos, hogy a Harcos immunrendszere le volt gyengülve, nagyon sokat hányt előtte, és emiatt elvittem azon a héten a Klapkába és azt mondták, hogy hypoallergén táppal etessem és ha továbbra is mindent kihány, akkor vérkép és ultrahang, de mire idáig eljutott volna, már meghalt. Nagyon hirtelen lett rosszul és gyorsan egy közeli rendelőbe vittük, ahol azt mondták, vérszegény lehet, hazarohantam vérátömlesztéshez megfelelő macskáért és bent náluk meghalt. 

2021. október 31.

Szerintem Harcos nem parvos volt, mert egyik vendég cica sem produkált parvos tüneteket. Szerintem májgyulladásban halt meg, amit Ébentől kapott el. Sajnálom, hogy nem a Klapkába vittem. Szegény Kiscicát nagyon megviselte Harcos halála, totál készen van, kicsit beteg is lett.

FACEBOOK ALBUMA A KÓRLAPJAIVAL ITT NÉZHETŐ MEG


2023. február 17.

A rajztanárom azt javasolta, hogy dolgozzak tovább a cicák rajzain, kiegészítve új tervekkel. Harcos cica, Mormogó, Klaudia, Peti cica és Tündérke.