Milyen egy pozitív tesztes rehabilitációs központ?

MENTSÜK MEG A FIV-es, FeLV-es CICÁKAT IS!
Ha bármilyen kérdésed van, hívj nyugodtan a 0620-562-7449-es számon.

2021 májusában megnyitottuk a “Czapáry Macskaház Rehabilitációs Központ”-unkat FeLV-es, FIV-es cicák részére, mert sajnos nagyon nehéz őket örökbe adni és sokszor nagyon magas a halálozási arányuk. Húsz éves tapasztalat, rengeteg sikeres eset és több magas szakmai tudással rendelkező, több hihetetlenül profi és szeretetteljes állatorvosi rendelő áll mögöttünk, akik egyedülálló módon az országban, tudnak pozitív cicákat is gyógyítani. (Pl.: Klapka és a Városközponti Állatorvosi Rendelő)

CIKKEIM A TÉMÁBAN, AMIT ÉRDEMES ELOLVASNI:

MI TÖRTÉNIK A BEADOTT CICÁKKAL?

Ha a cica beteg, azonnal a betegségét kezeltetjük, de tünetmentesen is azonnal orvosi vizsgálaton esnek át, csináltatunk nekik két nagy vérképet két-három hét eltéréssel és a kettőt összahasonlítva tudunk valamit mondani, hogy merrefele halad a cica állapota. Utána az állatorvosok mondják meg majd, hogyan tovább, nagyon sok idő volt, mire megtaláltuk a megfelelő orvosokat. A vérkép olyan, mint egy térkép, semmire nem megyünk nélküle.

Akinek szüksége van interferon kezelésre, megkapja, akinek csak simán szteroidra, és van akinek egyikre sem, van akinek elég a Vetri Dmg és az Amino B Plex, de minden FeLV plusszos cicánknak biztosítjuk félévente a szintfenntartó vérképelemzést, a FIV-es cicáknak évente.

GAZDIT IS KERES NEKIK A SZERVEZET?

Ha cicák olyan állapotban vannak, gazdit is kereshetünk nekik, ha engedi az, aki beadta, ha nem, akkor életük végéig nálunk lakhatnak. Minden egyes gazdijelöltet arra kérünk meg, hogy minden alkalommal, ha akár kisebb baja is van a cicának a mi állatorvosi rendelőnk egyikébe vigye.

HOGYAN LEHET BEADNI A CICÁKAT?

A cicákat eredetileg 4 doboz hűtött Omega Virbagen Interferon és húszezer forint készpénz átadásával vettük át, ami 150ezer forintnyi értéknek felelt meg, és a kezdeti elsősegélyt jelentette. Közben kiderült, hogy nem mindig interferon kell, van amikor szteroid, de volt hogy pár nap alatt 300-400ezer feletti forintba került a cica, ez előre nem megjósolható, nem tudja eldönteni, aki beadja, hogy milyen állapotban van, ezért ezen felül azt kértük később, hogy havonta 10ezer forint hozzájárulással segítsék a cicát 15 alkalommal. Ez viszont azért nem volt jó, mert a rendelő és a laborok, akiknek tartozunk, nem örültek, hogy ekkora tartozásunk van és még új cicákat veszünk be, ezért a 300ezer forint felét azonnal a tartozásba vittük be. Így tudjuk biztonságosan átvenni őket.

Egy doboz interferont mi 33.470 forintért tudtunk beszerezni, most felment az ára, 39.178 huf-ra, ezt 10NE-nek felel meg, és a cicák szokásos első adagja 1NExKG X 5 nap, egy 4 kilós cica adagja tehát napi 3 NE, azaz 20 NE, ezt két hét múlva ismételni kell, tehát 40NE, ami 4 doboz. Az interferont hűtve kell szállítani, tehát vagy állatpatikába tudják berendelni nekünk, vagy állatorvoshoz küldeni. Ezt lehet utalni is adomány formájában, minden esetben tudunk áfá-s számlát adni szervezeteknek (így el tudják számolni), vagy magánembernek beadási pénztárbizonylatot, ha készpénz.

MIÉRT VAN SZÜKSÉGÜK A POZITÍV CICÁKNAK INTERFERONRA VAGY SZTEROIDRA?

Erről itt olvashatsz bővebben.

MIÉRT NEM VESZIK ÁT INGYEN A CICÁKAT?

DRÁGA AZ INTERFERON Ha jelenleg tünetmentes is a leukós cica, nekünk az a tapasztalatunk, hogy hirtelen bármikor rossz állapotba kerülhetnek és ilyenkor csak az interferon segíthet rajtuk. (Ld feljebb a link) Egy átlagos cicának (4kg) 2 doboz x 2 két hét múlva ismétlés az, amivel szintbe lehet hozni, nem beszélve a folyamatos vérkép kontrollról és az állatorvoshoz való járkálásról.

ÁLLATORVOSI KÖLTSÉGEK, KONTROLL VIZSGÁLATOK A mi rendelőnkben kedvezménnyel, hihetetlenül magas színvonalon is egy kontroll vizsgálat 8ezer forint. Ha kórházban kell hagyni a cicát, akkor napi 12ezer. A benzinköltségről nem is beszélve. Egy olyan kivizsgálás, amelyben benne van ultrhang, röntgen, 30-50ezer forint, mindenki tisztában van az árakkal, van több olyan FeLV-es cicánk, aki már az 1 milliót súrolja, mert ha már nálunk vannak, mindent megteszünk értük. Ezek kedvezményes árak. Nem tudjuk máshova vinni, ahol olcsóbb, mert ott nem értenek ezekhez a cicákhoz, és vagy szimplán elaltatják, vagy félrekezelik őket. Két rendelő van, ahol kórházban merjük hagyni a cicákat. Mi felelősen ezért inkább ezt kifizetjük, de nyugodtan alszunk, ha kórházban kell hagynunk a cicáinkat. Sajnos nekünk is több leukos, vagy fives cicánk meghalt régen és nagyon sok negatív tapasztalatot szereztünk régen más rendelőkkel. Pontosan azért merjük megnyitni a Rehabilitációs Központunkat, mert jó a viszonyunk az adott rendelőkkel és mert bízunk a szakmai tudásukban, hogy akit el kell engedni elengedjük, de a többiekért harcolunk körmünk szakadtáig.

VISZONT SAJNOS A TAVALYIK ÉVBEN TÚL SOK POZITÍV TESZTES CICÁT FOGADTUNK BE, ÍGY IRDATLAN MENNYISÉGŰ tartozást sikerült felhalmoznunk, másfél millióval csak egy rendelőnek tartozunk, ezért jelenleg NEM FOGADUNK CICÁKAT, vagy ha fogadunk, akkor csak a 300ezer forint egyösszegben való kifizetésével, amelyet át is utalunk azonnal a rendelőnek és erről feltöltjük a számlát a Facebook-ra és utána KÜLÖN GYŰJTÜNK A CICÁRA, mert természetesen ő nem maradhat állatorvosi ellátás nélkül.

IDŐ

Tudjátok, hogy a FIV-es, FeLV-es cicáknak a stresszfaktor nagyon ront a betegségén? Mi nem tartjuk ketrecben őket, hanem az első egy hónapban velem van a bekerülő cica az emeleten 35nm-en. Miután megkapta az oltásait és felmértük az állapotát, utána engedem csak össze a többiekkel, ha nem verekszik, akik mind leuko ellen is oltott cicák. Ha verekszik, azt is meg tudjuk oldani fokozatos összeengedéssel és állandó felügyelettel. Sikerült már egészen elvetemült macskákat is lebeszélnem arról, hogy szarrá verják társaikat.

Utána később szabadon futkoshat a kifutóban, nemsokára az egész kert egy kifutó lesz, ősszel tervezzük megcsinálni, és a házban is oda megy, ahova akar. Így nem kell egy ketrecben sínylődnie, ami amúgy is nagyon ront az állapotán, hanem szabadságban, boldogságban élhet több másik cica, macskajáték, macskabútor társaságában majd egy 640nm-es kertben, és akkor jön be a lakásba a macskaajtón, amikor csak akar. Jelenleg csak a kifutó áll rendelkezésünkre, a kertet ősszel építjük meg.

KÖZÖSSÉGI SEGÍTSÉGRE SZÁMÍTUNK

Azt vettük észre, hogy mindenki nagyon szívesen segíten egy ilyen cicán, de nem tudja befogadni és kezeltetni sem, mert vagy az állatorvosa már ott keresztet vet, hogy meghallotta, hogy leukos vagy fives, és meg sem vizsgálja a cicát, vagy nincs is hova vinni, vagy nem tudja karanténozni. Mi karanténozzuk egy külön szinten a cicát, de azért mert a leukosra különösen veszélyesek a más cicák vírusai, és ezért le kell telnie az oltásai idejének.

És csak azt, hogy nem kitaláltuk és nem elképzeltük, Harcos cicánkra fél év alatt egy millió forintot fizettünk ki, itt van az összes számlája és elszámolása, kórlapja akkoriból. Harcos azóta meghalt, iszonyúan szerettük ezt a cicát, lelkünk azóta is romokban van miatta.

A referenciáink, akik kifizették a Kulturált Állattartásért és Tiszta Környezetért Egyesület közül ketten közülük vállalták, hogy telefonon lehet hívni őket, a többieknek írhattok.

OLIVÉR (FeLV+)

Ő egy nagyon aranyos világosbarna vörös cica, akit egy temetőben találtak nagyon náthásan és nem merték ebben az állapotban a FeLV+ miatt sem visszaengedni. Az elején nem volt annyira kedves, de megszelídült, most azt gondolja, hogy ő a bandavezér és ilyen rekedtes mély hangon insturálja és dirigálj a többieket, tényleg azt hiszi, ő a főnök.

OLIVÉR ORVOSI DOLGAI: A náthára kapott antibiotikumot, kigyógyult és kapott immunerősítő Omega Virbagen Interferont. Sajnos FIP-es is lett, így végigcsináltuk nála is a 84 napos kúrát és végül meggyógyult.

KI ADTA BE:

Korner Zsuzsanna (HÍVD FEL!: 0620-556-6669), a Kulturált Állattartásért és Tiszta Környezetért Egyesület és az Összefogás a Bajai Cicákért Egyesület támogatja az alapítványunkat.

JÁNOSKA:

KI ADTA BE: Erika Bachmann (HÍVD FEL!: 0630-204-1955) civil állatmentő, 300.000 HUF (150 + 150 részletekben), Adrienn azóta is a TámogaHajnalka Benedek (élelem nélkül): 579.748 huf SZÁMLÁI

KÉKES: Ő egy nagyon játékos, viszonylag dagi cica, akinek le kellett vágni a füleit, mert laphámrákos gyanús volt, de szerencsére még időben elkaptuk. Szervezettől jött és nagyon őrültek neki, hogy átvettük, mert csak kint tudták volna tartani és az a biztos halál.

KÉKES ORVOSI DOLGAI:

Sok fogát ki kellett húzni és a fülét is le kellett vágni. Ő is kapott immunerősítő Omega Virbagen Interferont, így összeköltsége 307ezer volt, azóta rendben van.

KI ADTA BE:

Dudás Zoltánné, az Összefogás a Bajai Cicákért Egyesület elnöke, (Írj neki a Facebook-on!): MILYEN ÖSSZEGGEL ADTA BE: 150.000 HUF ÁLLATORVOSI KÖLTSÉGEI (élelem nélkül): 307.000 HUF SZÁMLÁI

OSZKÁR: KI ADTA BE: Benedek Hajnalka, (Írj neki a FB-n, és visszhívásosdi!) MILYEN ÖSSZEGGEL ADTA BE: 300.000 HUF (150 + 150 részletekben), Hajni azóta is a Támogatói Csoportunk tagja ÁLLATORVOSI KÖLTSÉGEI (élelem nélkül): 380.380 huf SZÁMLÁI

MEG LEHET-E LÁTOGATNI A CICÁKAT?

Természetesen meg lehet, mivel ez egy magánlakterület, ahol élek velük, lakcímkártya bemutatásával lehet idejönni, valamint úgy, ha az illető elkalauzol engem is a lakásába, de ha baráti, viszonyba kerülünk, csak akkor lehet megnézni. Különben videók, képek formájában folyamatosan tájákoztatom az illetőt.

HOGYAN LEHET ENNYI PÉNZT ÖSSZEGYŰJTENI?

Jó hír, hogy az emberek adományoznak ezekre a cicákra szerencsére, mivel senki nem tudja fogadni és bűntudatuk van emiatt. Magánember is írhat ki gyűjtést, ezesetben ez ajándékozásnak számít.

Mi arra kérjük azokat, akik beadnának ide cicát, hogy NE az alapítvány számlaszámát adják meg, hanem a sajátjukat, mivel nyilván, hogy a közvetllen környezetük fogja összedobni, és nagyon rosszul jön ki, ha egy alapítvány számlaszámát adják meg. Mi tudunk segíteni a gyűjtés szövegének a megfogalmazásában. Eddig mindenkinek összedobták a pénzt az emberek, legyen szó civilről, vagy szervezetről.

Sajnálom, hogy ez ilyen, de én nem veszélyeztethetem a már nálam lévő cicákat és nagyon rossz helyzetbe kerültem az adósság miatt, csak tavaly 4 milliót fizettünk ki a Klapka Rendelőnek, 1 millióért vettünk OMEGA VIRBAGEN INTERFERONT, és 1,2 millióért a GS nevű szert FIP-es cicáknak ás további 2 milliót költöttünk gyógyszerekre és benzinre, mivel a fél életünket állatorvosnál töltöttünk és pontosan tudom, hogy ez mivel jár, EZÉRT NEM TUDOK MOST FOGADNI CICÁT, de mivel sajnálom őket nagyon, HA FOGADOK, CSAK EZEKKEL A FELTÉTELEKKEL.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük