Küldetés

A Macskaház sok FIV és FeLV fertőzött cica utolsó menedéke, betegségük rossz híre miatt ugyanis nagyon kevesen találnak közülük gazdit, és gyakran előfordul, hogy tünetmentes állatokat is elaltatnak a státuszuk miatt.

​Alapítványunk célja ezért a leukózisos és AIDS-es cicák mentése, befogadása magánszemélyektől és más szervezetektől, hogy rehabilitáció után stresszmentes, gondtalan életet éljenek a Macskaházban, miközben szakszerű ellátást biztosítunk nekik.

Mivel a pozitív tesztes cicák élete megfelelő odafigyelés mellett megközelítheti az egészséges állatok élettartamát, nem támogatjuk az automatikus altatást, és szeretnénk a gazdik számára is minél több információt elérhetővé tenni, hogy megértsék és szinten tudják tartani ezeket a betegségeket.

​Ennek érdekében folyamatosan teszünk közzé aktuális információkat, tanulmányokat a FIV és FeLV betegségekkel kacsolatban, és telefonon vagy online is ingyenes tanácsadást nyújtunk azoknak, akik megkeresnek minket.

Mivel a fertőzött állatok immunrendszere törékeny, a stressz és környezetváltozás rossz hatással van rájuk, ezért nem törekszünk mindenáron az örökbeadásukra, a negatív tesztes cicáink számára azonban szeretnék családot találni, hogy még több leukózisos vagy AIDS-es macska számára biztosíthassunk a Macskaházban teljes életet.

​Az elhivatottság azonban kevés a közösség összefogása nélkül, ezért minden támogatást hálásan fogadunk – nélkületek nem sikerülhet!