Tündérke (FeLV+)

Tündérke

Neme: kandúr
Státusz: FeLV+
Született: kb. 2017.06.18.
Érkezett: 2021.03.23.

Betegségek/beavatkozások: Kigyógyult a FIP-ből, egyik szemét el kellett távolítani

Tündérke egy kolóniában élt, és ivartalanításra lett befogva, de kiderült, hogy az eredeti élőhelyén le akarják mérgezni a cicákat, nem tudtuk visszaengedni. Később azt is megtudtuk, hogy FeLV-es, ráadásul kandúr, pedig lánynak néztük, ezért lett a neve is Tündérke.


Események

2021. március 23.
Tündérke nemrég érkezett hozzánk, az orvosi vizsgálat során pedig kiderül, hogy az egyik szemgolyóját trauma érte és menthetetlen, el kell távolítani. Pedig annyira aranyos macska!

2021. május 19.
Tündérke iszonyú rosszul lett, bent kellett hagyni a Klapka rendelőben. Nem eszik, dülöngél és hatalmas a hasa, besárgult és ráadásul leukós is – máshol keresztet vetettek volna rá, de itt biztosan meggyógyítják!

2021. május 20.
Kiderült, mi a baja szegény Tündérkének: nedves FIP-es, a kezeléséhez pedig 30 ampulla GS-re lesz szükség, amiből egy darab 70 dollár. Ma beszerezzük az elsőt, ami három napra lesz elég, és vettünk Vetri DMG-t, hogy erősítsük az immunrendszerét.

2021. május 21.
Még csak két adag GS-t kapott Tündérke, de úgy tűnik, hatásos, mert ESZIK A CICA, benyomott 3 alutasakosat! Vadmacska lévén már ellenkezik és morog is, ami azt jelenti, jobban van. Tegnap egész nap infúzión volt a Klapkában, ma a Macskaházban kap infúziót azzal a perfúzorral, amit Kórós Tamás vett az alapítványnak februárban. A Klapka keddig zárva van, de megmutatták, hogy kell itthon infúziózni, szerdán viszem újra hozzájuk a cicát. Tündérke egyébként a GS mellett Epato pasztát is kap, mivel lehetetlen beadni neki a májvédőt tablettában, az injekció beadásához is be kell bugyolálni. De kakilt, pisilt, minden rendben lesz, meg fog gyógyulni!

2021. december 5.
Letelt a 84 napos GS kezelés és a megfigyelési időszak is, Tündérke lett a Klapka első sikeresen gyógyított FIP-betege, együtt megcsináltuk! Ma eltávolítják végre a szemgolyóját, ami herpeszvírus miatt ment tönkre, és májusban nem sikerült megműteni, mert FIP-es lett a cica. Azóta emelkedik a szemnyomás, és félő, hogy daganat lesz belőle, nem várhatunk tovább. 

FACEBOOK ALBUMA A KÓRLAPJAIVAL ITT ÉRHETŐ EL