Kiscica (FeLV+)

Kiscica

Neme: nőstény
Státusz: FeLV+
Született: Kb. 2021.05.30.
Érkezett: 2021. augusztus

Betegségek/beavatkozások: Macskanáthából gyógyult, most FIP-es

Kiscica azért kapta a nevét, mert tipikus története van; egy szaporítótól mentettük, öt testvére meghalt, ő pedig alig látott, mert herpesz vírusos okozta szemgyulladása volt. A gazdája kedvesen vak varjúnak becézte… Az ő története ugyanaz, mint az összes többi beteg kiscicáé, akik feleslegesen születnek erre a világra, mert az emberek nem ivartalanítanak.

​A Klapka rendelőben tett látogatás sorák Kiscicáról kiderült, hogy FeLV-es, de ő annyira erős, hogy mégis sikerült életben maradnia. Egyébként nagyon kedves cica, imád rohangálni és játszani, és persze nagyon szeret enni. Nagy barátok voltak Harcossal, imádtak együtt aludni, Kiscica sokáig gyászolta őt, miután meghalt.


Események

2023.  február 7.

Kiscica mostanában nem az igazi, fogyott is, vérképet kellene nézni, hogy mi baja lehet. Az itthoni gyógyszerek nem használnak, sokat gubbaszt, nem eszik rendesen és be van homályosodva a szeme. Holnap elvisszük orvoshoz, nézünk egy teljes vérképet vérkenet elemzéssel.

2023. február 9.

Konkrétan bebizonyosodott, hogy ha egy macska az itthoni kezelésekre nem reagál, akkor az már nagyon durva. Megjött kiscica vérképe, és a GS csoportban azt mondták, senki sem látott még ilyen értékeket.

Elég erős a gyanú, hogy occular FIP-es, mert brutális az A/G arány, 0,4 alatt már FIP-esnek mondható egy cica, neki pedig 0,18! Néhány érték is sokat számít, 0,3-nál már temetni szokták a cicákat, olyankor általában nem élnek már.

Az adminok a GS beadását javasolták, úgyhogy mától adni fogom neki, mert a diagnosztizálás nagyon sok idő, és FIP esetén minden nap számít. Sajnos Klaudia, Kiscica anyukája is FIP-ben halt meg.

Szerencsére Kiscica ma este sokat evett, remélem, sikerül őt megmenteni.

2023. február 10.

Kiscica eszik, méghozzá nagyon lelkesen!

2023. február 11.

Ma van Kiscica kezelésének 4. napja, még sok van hátra! Csak annak örülhetünk, hogy a betegsége gyógyítható, és jól reagál a GS-re, mert ha nem reagálna, az nagy baj lenne.

Megjött a véreredménye is, ami megerősítette a diagnózist, mivel a GLOBULIN 100, A/G arány 18, fehérvérsejt pedig magas. Nem sok macska van életben ilyen paraméterekkel, de Kiscica megcsinálja!

Mivel occular FIP-es, nagyobb adagban kell kapnia a GS-t, de amióta elkezdtük adni neki, kitisztult a szeme, szépen eszik, jó a kedve, nem gubbaszt már, hanem futkos!

FACEBOOK ALBUMÁT A KÓRLAPJAIVAL ITT NÉZHETED MEG