Olivér (FeLV+)

Olivér

Neme: kandúr
Státusz: FeLV+
Született: kb. 2019.03.17.
Érkezett: 2021.04.15.

Betegségek/beavatkozások: Náthás volt, kigyógyult a FIP-ből

Olivér egy nagyon aranyos, világosvörös cica, akit egy pécsi telephelyen találtak. Korner Zsuzsanna adta be hozzánk a Kulturált Állattartásért és Tiszta Környezetért Egyesülettől, mert náthája miatt nem merték visszaengedi, a leukózis miatt pedig elhelyezni sem tudták. Csak egy ketrecet tudtak biztosítani neki, ezért bízták az alapítványra.

​Olivér eleinte nem volt kedves, mostanra azonban megszelídült, és azt gondolja, ő a bandavezér; rekedtes, mély hangon dirigál a többi lakónak, tényleg azt hiszi, hogy ő a főnök.


Események

2021. április 15.

Szombat reggel érkezik hozzánk Olivér. Állítólag nagyon fehér az ínye, szóval lehet, hogy vérátömlesztés kell majd neki, nem csak interferon. Csak jó állapotban legyen, vagy sikerüljön meggyógyítani!

2021. április 17.

Olivér jól van, csak felsőlégúti baja van, ezért nehezen veszi a levegőt. Szerencsére nem kell vérátömleszteni, a náthából pedig biztosan kigyógyul. Nagyon kedves cica! Rohanunk leadni a vérét, és visszük haza nyugodt környezetbe!

2021. április 20.

Olivér ma kapta meg az első adag Interferonját, mert a hematokritje 29 és 30-tól normális, úgyhogy reméljük, emelkedni fog neki. Kap még lizint (herpeszvírus ellen), valamint egy rakás immunerősítőt is.

Sajnos elég nehéz neki bármit is beadni, mert kihányja vagy kiköpi, és rángatja a fejét, ha valamit le akarok nyomni a torkán, úgyhogy vízben oldom fel, ami j keserű, de más lehetőség nincs, a gyógyszereit kapnia kell.

Egyébként egy nagyon kedves, jóindulatú tünemény, de csak két hét múlva lehet ivartalanítani, addigis mindent összepisil, de még ezt is kedvesen teszi.

Ma egész nap kocsiban utaztam vele és Harcossal – aki nem lát a féltékenységtől -, és tök békésen elüldögélt a hátsó ülés feletti részen, még a kutya sem zavarta. Nagyon különleges színe van. Még nem tudjuk, mi lenne neki a jobb, gazdikereső legyen-e vagy sem.

Mindenesetre most kapott egy esélyt az élettől, élni fog, ki fog jönni a náthából és a hematokritjének is emelkedni kéne…

2021. április 24.

Olivér vérvételen volt, mert a leukósoknál mindig parázunk, hogy esik vagy emelkedik a ht, de az orvos úgy ítélte meg, hogy lehet már ivartalanítani, mert már alig szipog, úgyhogy megtörtént a műtét. Teljesen jól viselte, bekajált utána egy nagyot!

2021. szeptember 7.

OLIVÉR FIP-ES!!! Úgy derült ki, hogy kábé egy hónapja lázas volt, adtam neki lázcsillapítót és antibiotikumot, amitől elmúlt, de figyelgettem, mert olyan furcsa volt. Aztán feltűnt, hogy nem eszik és megnőtt a hasa, miközben hátul vékony volt és gyenge. Aznap az étvágygerjesztő, gyulladáscsökkentő injekciók és Veraflox antibiotikum mellé GS-t is kapott, és elkezdett enni. Először nem vittem el a Klapkába, mert Homérosz és Tündér volt az első két FIP-es cicájuk, és a GS-nél nekik sincs jobb ötletük, csak az segít. A Suttogóba akartam átmenni vele, ahol sok FIP-es cica megfordult már, de csak múlt csütörtökre kaptam időpontot, pedig mondtam, hogy sürgős, úgyhogy szerdán mégis a Klapkában kötöttünk ki a Diána doktornőnél.

Jól tettem, hogy elkezdtem adni Olivérek a GS-t, mert múlt héten még volt folyadék benne, de most nem tudtak belőle mintát sem venni, ami biztos jele annak, hogy a FIP reagál a GS-re, a macska vérképe is ezt mutatja. Nem kockáztathattam meg, hogy meghaljon, mire a diagnózis elkészül.

Most már sokkal jobban van, a hematikritje is egész jó (bár neki sosem volt olyan magas), és eszik, lement  sárgás folyadék a hasából, szóval gyógyulgat. Ha utazik, dorombol!

2021. szeptember 9.

Voltunk a Suttogó rendelőben, iszonyú profik! Ugyebár ide is fogunk járni, de nem értem, a Klapkában hogy nem derült ki, hogy baj van Olivér beleivel. Itt kapott Kliont és egy különleges port, ez a lengyel doktornő profi a FIP-ben.

2021. szeptember 12.

Olivér egyre jobban tűri az injekciózást, és már eszi a száraz eledelt is!

2021. szeptember 19.

Olivér rájött, hogy ha ugrál injekciózás közben, nem tudom neki beadni. Szegény nagyon hisztériázik a szuri után, mert nagyon csíp!

FACEBOOK ALBUMA A KÓRLAPJAIVAL ITT ÉRHETŐ EL