Selymeske (FeLV+)

Selymeske

Neme: kandúr
Státusz: FeLV+
Született: kb. 2020.11.03.
Érkezett: 2022. január

Betegségek/beavatkozások: Fogeltávolító műtéten esett át

Selymeskét egy szervezettől vettük át testvéreivel együtt, mind a négyen már az anyaméhben leukózisosak voltak. Szörnyű körülmények közül lettek mentve, ahol a macska fogyóeszköz, az anyjukról sem tudni semmit, úgyhogy ezekre a cicákra sem várt volna hosszú élet. Sajnos egyikük a gondos kezelés ellenére tavaly meghalt vérszegénységben, másik két testvére, Kockazsiráf és Zvakkos azonban jól van, szabadon élnek a Macskaházban.


Események

2022. december. 27.

Itt vagyunk a Klapka rendelőben négy cicával, akik közül Selymeske a legsúlyosabb est. A fogai tragikusak, nagyon vörösek és fájnak, valamint kiderült, hogy a hasa is fáj egy kicsit, ezért a fogászati beavatkozás előtt ultrahangot és vérképet kell neki csinálni, mert ha valami van a hasában – daganat, májbetegség vagy valami más –, akkor árthatunk neki a fogászati beavatkozással, és meg is halhat emiatt, mint Géza.

2023. január 3.

Selymeskének van egy kis köve, úgyhogy vizeletvizsgálatot javasoltak neki. Addig sajnos nem tudunk neki fogászati időpontot kérni, ameddig nem lesz vérképe, de főleg a FIV-es és FeLV-es cicáknál szükség van ezekre a vizsgálatokra, neki pedig katasztrofális a fogínye és fogai állapota.

2023. február 15.

Selymeske átesett a műtéten, most sajnos csak a falnak fordul, borzasztóan kába, még alszik tulajdonképpen. Adtam neki infúziót, melegítőpárnára raktam, és behoztam magam mellé az ágyba, de nem marad itt. Szorítsatok neki, hogy jobban legyen!

Kicsit adtam neki enni, hogy helyreálljon a keringése, hiszen reggel volt a műtét. Szerencsére evett! Azt mondta a doktornő, hogy nagyon nehezen aludt el, és sokáig kellett altatni, sokkal tovább, mint Kockazsiráfot. Ez látszik is rajta, mert még mindig elég kába, remélem, mielőbb magához tér.

2023. február 16.

Selymeske már jobban van, de azért még elégé bágyadt, folyamatosan alszik, össze van szűkülve a szeme. Remélem, hamarosan összeszedi magát!

2023. február 18.

Selymeske túl van a nehezén! Végre újra jó étvággyal eszi a cicaeledelt!

Selymeske benti tartással (és/vagy macskahálós erkély, macskakifutós kert), szerződéssel fogadható örökbe. A cicák a Czapáry Macskaház Alapítványnál a következő alapellátásban részesülnek: külső- és belső parazitamentesítés, AIDS/leukózis teszt szűrés,  kombi és FeLV védőoltás, kis rutin vérkép, mikrochip és ivartalanítás. Az alapellátás a cicák állapotától és korától függően változhat.​